God helg

Da var enda en uke over her nede og det er endelig helg. 

Idag har vi hatt anatomi prøve, både teoretisk og pin-test som var veldig vanskelig. tror jeg fikk 1 av 30 jeg.. blaah. Slap in the face liksom.. haha. Men nå er den endelig over, så da kan jeg slappe litt av å bare nyte fredagen litt hverfall. Jeg klarte ikke sette meg ned med bøkene etter jeg kom hjem fra skolen i dag, utrolig sliten og hodet bare sprenger av informasjon. Så måtte bare koble av litt med Farmen og godis. 

Denne uka har egentlig bare gått til å lese til anatomi prøven til idag.. alltid en prøve man må lese til her nede. Gleder meg til det begynner å bli en vane, alle disse prøvene.. om det noen gang blir det da. Det får vel bare tiden vise, må hvertfall endre studietaktikk når det gjelder anatomi hvertfall.
Det skjer egentlig ikke så mye denne helgen utenom at vi skal lese til histologi prøven igjen, men skal faktisk på crossfit trening på søndag. Det blir veldig gøy, og deilig å bevege på kroppen sin litt igjen. Blir alt for lite av det her nede, uff.. Gått fra å trene 5 ganger i uka, til 2 ganger i mnd, haha. 

Hehe, typisk speilbildet: 

Har måtte kjøpt oss sekk her nede, bøkene veier 10000kg.. 
 

Må bare slenge med dette bildet, ser ut som at himmelen brenner. 

Håper alle får en fin fredag, og nyter helgen til det fulleste! 

Om det er noen spørsmål så er det bare å spørre i kommentarfeltet.

-Aurora

Gla’mandag

Som sagt begynte vi ikke før kl.11.00 idag, noe som var utrolig deilig. Sto opp i god tid, spiste en ordentlig frokost og bare forberedte oss til Histologiprøven.

Idag hadde vi molecular biology lecture, et veldig enkelt og greit fag som jeg forstår veldig godt. Det er deilig å ha noen sånne fag inn i mellom også. Vi hadde om proteiner, deres oppbyggning og funksjon. Ikke veldig spennende, men ganske enkelt. 

Inne på universitetet:

Idag fikk vi tilbake Histologiprøven fra forrige uke og jeg sto!! Dere aner ikke hvor glad jeg er for det, for var 100% sikker på at det ikke gikk min vei, men det gjorde det søren meg. Så utrolig glad. Tenk at jeg sto min første prøve på medisin. Jippii. 

Martin og jeg gjør siste innspurt før prøven: 

Den prøven vi hadde idag følte jeg gikk like dårlig som forrige.. Så kanskje jeg står denne gangen også, Hehe. Følte meg mye mer forberedt til den vi hadde idag, men de prøvene er så utrolig detaljerte, så om det er et protein du ikke har fått med deg at har en spesiell egenskap så vet du ikke svaret.. Litt håpløst når du har sittet å lest hele helgen, og du vet du kan så utrolig mye, men får ikke vist det frem.

Dette er skoleveien vår, litt skummelt når det er mørkt, for det kan komme villsvin her..  

Håper alle får en fin kveld. 

-Aurora 

An ordinary day

God søndag! 

Som medisinstudent må du være forberedt på å lese hvertfall 4 timer om dagen uten om de timene du er på skolen. Det varier selvfølgelig fra dag til dag, men de fleste dagene går nok til lesing. 

Et eksempel på en vanlig dag her nede i Gdansk ser slik ut: 

07.00: Våkne, dusje og spise, gå til skolen. 

08.15: Skolen begynner, og man må være klar til å bli hentet inn av lærerene. 

Tiden på skolen varier veldig selvfølgelig, men de fleste skoledagene er frem til 16.00 hvertfall, om ikke lengre også. 

16-17.00: komme hjem, rett på sofaen og bare sove/slappe av en times tid. 

18.00: Tid for lesing, og jeg forbereder meg på hva jeg skal lese og hva som må gjøres til dagen etter. 

20.00: Middag, eller pause en times tid. 

22-23.30: Ferdig med å lese, (kommer an på hvor mye vi har til morgendagen) og det bærer rett i sengs. 

På lørdager og søndager blir det selvfølgelig mye mer lesing, og man må forberede seg til uka. Denne søndagen har ikke vært noe unntak. Har sittet å lest til Histologiprøven vi har i morgen, har heldigvis bare om ting jeg har hatt fra før, men er godt å få oppfrisket det igjen. Siste delen av søndagen skal vi lese anatomi, få på plass muskler, ben og nerver ordentlig før uka begynner.

I morgen begynner vi heldigvis ikke før 11, noe som er utrolig deilig. Egentlig hele denne uka er ganske deilig, for den eneste dagen vi faktisk begynner 08.00 er tirsdag. Som dere skjønner er det ikke like uker her nede, men skal bli godt med en sånn uke inn i mellom. 

Håper alle får en fin uke. 

 

-Aurora 

Heelg!

Hei fine folk! 

Tror jeg aldri har vært så glad for at det er helg før jeg. Tror det er en følelse jeg kommer til å ha hver fredag her nede, Hehe. 

Denne ukene har vi hatt to prøver allerede, som ikke gikk veldig bra. Føler det alltid er sånn med de første prøvene man har, for da finner man ut hvor detaljerte de er, og hva de legger vekt på osv.. Tror egentlig de fleste strøyk på de prøvene, hvertfall etter det jeg har hørt. Vi har prøve hver time i Histologi, så jeg har noen prøver til for å få karakterer opp, heldigvis. Karakterskalaen her nede er fra 2-5, hvor 2 er stryk og 5 det beste. Man må ha 2,91 i snitt for å kunne ta eksamen i histologi, så man må med andre ord ha litt under ståkarakter for å få ta den, så det skal jeg få til. 

Anatomi denne uken var egentlig ganske chill, selvom man selvfølgelig må kunne alt til timene så ble vi ikke grilla så mye denne gangen. Tror læreren vår liker gruppa vår veldig godt, for vi prøver oss hvertfall på å svare på ting, selv om det nødvendigvis ikke er riktig, noen han liker veldig godt. Når vi kom inn i timen så lå det faktisk et helt lik i klasserommet, som vi skulle undersøke. Utrolig spennende! 

En veldig god vennine, Emma har vært her i byen med kjæresten sin Thomas. På onsdag dro vi ut for å spise med dem noe som var veldig koselig. Det var utrolig godt å snakke med en man kjenner veldig godt, en man kan snakke med alt om uten å måtte anstrenge seg. Det var kjempe koselig. Vi spiste på et sted som heter Sphinx og tok noen drinker på Hardrock cafe. 


Idag (fredag) tok alle i klassen min hepatitt B vaksine, noe som gjør at både Martin og jeg er veldig slitne.. Tydelig at bivirkninge er sterke på den vaksinen, ikke var den veldig god heller.. Så blir en slapp fredag med TV og mat.  

Håper alle har hatt en fin uke, og får en fin helg! 

Ukens oppdatering

Heihei. 

Som de fleste sikkert har fått med seg blir det ikke mye tid til blogging her nede, men jeg skal prøve å få til en ukentlig oppdatering på hvordan livet her nede i Gdansk er. 

Den første uken er over og vi har overlevd.. Jippiii!! Og er mer enn Veldig fornøyd med det. De som har gått her i flere år sier at den første uka skal være den hardeste, for da skal liksom lærerne skremme elevene litt, men har ikke latt meg skremme enda hvertfall. Føler jeg har veldig snille og flinke lærere, som bare vil lære bort og ikke skremme i det hele tatt.. (Uten om Anatomi). 

Uka startet rolig, med lecture i Histologi og sener et seminar i histologi, hvor gikk igjennom celle membranen og organeller i cellen. Dette var heldigvis ikke noe nytt og følte jeg hang med ganske bra. Eneste negative er at læreren går veldig fort igjennom, men om man ikke skjønner noe er det bare å be han si det igjen. 

Frem til onsdag var det egentlig kun lesing av beina i armene og upper limbs, for vi ville gjøre et godt første inntrykk på læreren. Alle måtte ha på seg legedrakter og beskyttende lue: 


Fine lille Mira i bakgrunnen 😍 

Vi har anatomi hver onsdag og fredag, så basically med en gang man er ferdig med anatomien på onsdag er man nødt til å lese anatomi til fredagen.. Phuu. Men det går nok bra, kommer man inn i en fin leserytme så går det fint å lese flere timer. 

Vi hadde også biophysic på onsdag, forsto ikke så veldig mye av det læreren sa.. Så blir vel en del selvstudie i det faget også, som alle andre fag. 

Som de fleste sikkert vet er vi også nødt til å ta polskkurs her nede, men det er veldig enkel polsk, men er sånn at vi skal gjøre oss forstått når vi begynner å praktisere på sykehusene her nede.  

På fredag hadde vi også anatomi og til den timen måtte vi kunne alle muskler, joints og ligamenter i upperlimbs.. Kan tro det ble pugging torsdsg kveld! Vi skulle nemlig få ekte armer å jobbe med, noe som var utrolig gøy. Armene var riktignok veldig gamle og så ikke veldig menneskealtig ut, men var uansett veldig gøy å vite at man holdt i en ekte menneskearm.  

Endelig kom fredagskvelden og både Martin og jeg sovnet på sofaen i 2 timer.. Var så utslitt etter uka, men samtidig veldig glad for at den ikke hadde vært hardere. Nå er jo jeg forberedt på å lese 5 timer hver dag etter skolen, så for noen er nok dette en utrolig stor overgang. 

Fredag kveld, inviterte jeg ei jente som heter Elise over for å se film og bare chille.. Vi stappa i oss sjokolade og bare slappet av helt. Elise er en av de norske studentene som faktisk er naboen våres her vi bor, så er veldig lett å bare ta turen over. 

Lørdag ble lesing til histologi, for har nemlig en histologiprøve hver time, så må være godt forberedt til hver time. Lørdag kveld/natt ble det veldig spontant en tur ut på byen sammen med den andre norske gjengen her nede. Det var utrolig gøy, og fikk blitt enda bedre kjent med noen utrolige herlige mennesker! 


Dette er forresten Elise. Utrolig søt og snill jente! 

Håper alle får en fin uke, personlig skal jeg ha en stårlende uke, med ny kunnskap som skal læres, og mange nye erfaring.