Jeg klarte det!

Hei, beklager lite oppdatering, men som dere kanskje skjønner er vi midt under eksamensperioden her nede og det er veldig hektiske tider. 
Men jeg må bare si at jeg klarte søren meg anatomi eksamen!!! Veien dit har vært lang, og måtte gjennom alle tre eksamenene for å klare det men det var søren meg hvert det. 
Som dere kanskje har skjønt er anatomi det største faget man har i 1.klasse, og mange sier også at det er en av de vanskeligste, og tøffeste fagene man har i løpet av medisin studiet, så må virkelig si at det er en STOR lettelse å være ferdig. 
Eksamensperioden her nede startet 3 Juni, og slutter 28 juni, så er en lang eksamensperiode, men som belønning, om vi står alle eksamenene, har vi ferie helt frem til oktober, noe en medisinstudent virkelig trenger. 

Anatomi eksamen foregår slik at du må første ha en praksis del, hvor de setter pins eller nåler i forskjellige deler på likene, også må du navngi riktig del av kroppen som det er. For eksempel så har de satt en nål i en muskel i armen, så må vi skrive riktig  muskel og riktig side, så om du for eksempel skriver riktig muskel, men feil side så får du 0 poeng, så det er veldig strengt.
Man må få 60% riktig for å kunne ta teorien som er neste steg av eksamen, som er en multiple choice eksamen hvor du får 100 spm som du skal klare å svare på i løpet av 2 timer. Dette er utrolig lite tid, og når det var 15 minutter igjen av eksamen hadde jeg 25 spørsmål igjen som jeg ikke engang hadde sett på, så det ble sykt stressende slutt. 
Det er nå du har fått vite om du har stått anatomi eller ikke, eller om du har ligger å vipper så du må komme til muntlig for å overbevise professoren  i anatomi om at du faktisk kan anatomi. Det var dette som skjedde med meg. Jeg lå og vippet og ble derfor brakt inn til muntlig avhøring. Dette var faktisk min største frykt, å måtte overtale anatomi professoren om at jeg var verdig til å stå faget. En av mine nærmeste venner kom heldigvis også opp i muntlig og det var jeg veldig glad for, for da var jeg ikke alene. Dagen før satt vi å stilte hverandre masse spørsmål og måtte svare uten noen hjelpemidler, akkurat som det kom til å bli. Dette hjalp oss veldig fordi da måtte vi prøve å finne på ting å snakke om hvis vi ikke helt husket hva svare skulle være. Dagen vi skulle ha muntlig så møtte vi opp klokka 9 og ventet på å få informasjon om hva som skulle skje. Det viste seg at det var “første man til mølla”, så de som stilte seg først i kø kunne komme inn først. Den første gruppa var inne i 1 time og 30 min ca, før de kom ut og alle hadde klart det. Neste gruppe var inne i 2 timer og 30 min, og vi fikk høre at det var fordi de kranglet med professoren.. da de kom ut hadde ingen klart det dessverre og vi fikk beskjed om at vi måtte lage en liste fordi de kom ikke til å rekke alle den dagen. Da bestemte gruppa mi seg for at vi skulle gjøre det dagen etter, noe som egentlig var ganske lurt for vi fikk vite spørsmål som ble spurt og kunne forberede oss enda en dag. Psykisk var det ikke så bra for min del, for jeg var helt utslitt og klarte nesten ikke vite forskjell på opp og ned, og ville bare få det overstått.  
Vi bestemte oss for å møte opp tidlig sånn at vi kunne være første gruppa inn, for da kunne de ikke sammenligne oss med noen. Da vi kom inn fikk vi vite poengene vi hadde fått gjennom året og hvordan vi hadde gjort det på eksamen, og ut i fra det skulle vi trekke et tema i det vi hadde gjort det dårligst i. Jeg trakk temaet mitt og ble så glad, for jeg kunne det relativt bra, men kunne selvfølgelig ikke alt så ble litt grilla, men klarte alltid å komme frem til svaret til slutt. Etter å ha vært inne i 1 time og 15 min så sa den ene assistentlæreren at nå var det nok, at vi hadde klart å bevise dem at vi kunne anatomi. “Congratulation girls” tror jeg er de diggeste ordene jeg har hørt noen gang. Alle klarte seg og vi løp gråtende ut hvor Martin sto å tok oss imot med åpne armer. 

Neste eksamen nå er Histologi som er den 20 juni, så er heldigvis noen dager til. Så idag har jeg tatt helt fri fra alt som heter skole og bare gjort akkurat det jeg vil, men i morgen er det på’n igjen. 

Håper alle har en fin helg, og nyter denne lørdagen like mye som jeg har gjort!