The best day of the week

Fredag er seriøst den beste dagen i uka. Selvom man må opp tidlig for å ha noen timer med skole, er det fortsatt den følelsen at man snart får fri som bare gjør meg så glad. 

På fredager har vi public health og polsk som er to helt unødvendige fag. Det er selvfølgelig greit å lære seg språket i det landet man bor i, men siden vi bare har 1 time med polsk i uka kommer man ikke særlig langt og det blir bare en unødvendig greie man bare må gjennom. Dette semesteret lærer vi medisinsk polsk, som egentlig er ganske vanskelig. Mange nye ord man aldri har hørt ført, og mye rar bøying som også gjør språket enda mer forvirrende. 

 

I kveld skal jeg i bursdag til Sofie med alle norske jentene her nede som begynte i fjor. Det blir nok veldig koselig og jeg gleder meg til en kveld uten nesa nedi boka. Det er som sagt snart deleksamen i fysiologi så lørdag og søndag skal gå til å lage “flashcards” til temaene vi har. Flashcards er seriøst noe av det beste som finnes når det kommer til å lære seg stoff, for man får repetisjon av å skrive de + at man får enda mer repetisjon av å gå gjennom de og spørre hverandre ut. 

 

Håper alle får en fin fredag, her i Gdansk er det meldt 20 grader så nå begynner våren virkelig å komme. 

Pleier du også å lage flashcards når du skal lære deg noe? 

Det var lenge siden

Hei igjen, 
Det var veldig lenge siden. Hadde nesten helt glemt at jeg hadde laget en blogg, men når jeg begynte å tenke på det så savnet jeg faktisk litt å blogge. MEN hovedårsaken til at jeg faktisk vil begynne å blogge igjen er for at jeg skal ta flere bilder, så jeg faktisk har litt minner fra studietiden min her nede. 

Nå er jo faktisk snart 2 året her nede snart ferdig, og hva skal jeg si.. jeg har det mye bedre i år. Livet i 2.klasse er generelt bedre, klassen jeg går i er bedre, lærerne er bedre og fagene vi har er bedre. Det var jo vårt år til å være faddere noe som var utrolig gøy og vi hadde masse planer for førstissene som skulle begynne. Rebecca, Jessica, Elise og jeg var faddere for faddergruppa “emergency ward” og vi hadde det utrolig gøy sammen, både før og under fadderuka. 
Slenger ut litt bilder fra fadderuka: 

I år har vi biokjemi og fysiologi som hovedfag, men har hatt mange “småfag” som vi allerede er ferdig med. Det som gjenstår nå er to deleksamener i fysiologi, en deleksamen i biokjemi, eksamen i introduksjon i pediatri, eksamen i introduksjon i indre medisin, eksamen immunologi og deleksamen i mikrobiologi før eksamensperioden starter i juni, hvor det er eksamen i fysiologi, biokjemi og mikrobiologi. Det hørtes kanskje ganske mye ut men tro meg, vi er ferdig med utrolig mange fag, og deleksamner.

I år har vi hatt mange flere deleksamner enn det vi hadde i fjor, men på en måte syntes jeg det er bedre for da blir man tvunget til å følge med hele veien. I fjor hadde vi 3 deleksamner i anatomi og histologi. I år har vi 5 deleksamner i fysiologi, 4 deleksamner i biokjemi og 4 deleksamner i microbiologi. Så som sagt, mange flere enn det vi hadde i fjor, men det er fortsatt bedre enn i fjor. Gjør man det dårlig på en, så har man fortsatt 3-4 andre til å ta det igjen på. Får slenge med et bilde av en frosk fra fysiologilabben. 

Livet her nede er ikke veldig spennede for vi sitter som regel bare å leser, men man finner jo på litt spennede ting av og til. Det har selvfølgelig vært endel morsomme fester og turer på byen, hva skal jeg si? man er jo bare ung en gang. 

Vi hadde en 3 ukers ferie i februar og da dro faktisk jeg og Martin til Thailand. Vi følte vi trengte en ferie siden det ikke ble noe tid til det sommeren 2016, og mest sannsynlig ikke noe sommeren 2017 heller. Så da måtte vi bare gripe sjansen når den var der. 
Vi dro til Patong i Phuket, som var en utrolig travel by, masse turister, selgere, butikker og generelt mye mas, men det var fortsatt deilig å komme seg bort fra leiligheten, Gdansk og livet som medisinstudent for en liten stund. Så lenge man ikke oppsøkte de stedene hvor det var flest turister så gikk det egentlig fint. Vi lå som regel bare på stranda og solte oss, hadde noen båtturer til eksotiske strender, tok oss en tur til PhiPhi øyene. Vi ble suuper solbrente den første dagen som førte til at vi faktisk måtte holde oss unna sole 2-3 dager, og fikk litt panikk for at vi ikke skulle brune nok, hehe.. Det var det hvertfall ikke noe fare for, og det skjønte vi fort. Men vi storkoste oss i Thailand, og det var virkelig en ferie vi trengte. Av en eller annen grunn får jeg ikke lastet opp bildene fra Thailand, så det får bli en annen gang. 

Vi har egentlig ikke store planer de neste ukene, jeg skal i bursdag på fredag, men utenom det skal vi egentlig bare lese til neste fysiologi deleksamen som er mandag om 2 uker. 

Håper dere har hatt en fint år og har dere noe spm ang opptaksprøver osv så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan. 

 

Aurora