Ferie og besøk

Da var påskeferien ferdig og skolen er i full gang allerede. Må si det var ganske hardt å stå opp tidlig for å dra på forelesning idag klokken 08.00. Var egentlig ganske bortkastet også, fordi foreleseren snakket om alt annet enn temaet for forelesningen.

Søndag forrige uke så dro vi med familien min med danskebåten, høres litt Harry ut, men er en fin måte å tilbringe tid med familien på pluss at man får en liten "mini-ferie" også.

Slenger ut noen bilder fra båtturen. Som dere kan se koste vi oss veldig.

Torsdag 20 april fikk vi besøk av Anne-Marit og Fredrik som er ett vennepar av oss, som studerer fysioterapi i Hillerød. De er fra Bodø, så som dere skjønner ser vi hverandre ikke så ofte, så når vi er sammen prøver vi å utnytte tiden sammen så mye som mulig.

På fredag dro vi på Jumpcity som er et sted med masse trampoliner over alt. Det var sykt morsomt og sykt slitsomt.

På lørdag hadde jeg bursdag så da var det tid for fest! De kom med kake å sang på senga og jeg fikk mange fine gaver. Elsker å ha bursdag! Vi dro på bowling på dagen og senere skulle jeg feire bursdagen min med Helje, som også hadde bursdag på lørdag. Det var en kjempe bra fest, storkoste meg veldig med alle vennene mine her nede.

Vi endte opp på Pixel, og bartenderne der er super hyggelig.

Håper dere har hatt en fin ferie og kost dere masse.

Påskeferie er så godt

Da har jeg endelig fått ferie også. Takk Gud!

Vi avsluttet med en gruppemiddag med klasse på pueblo og det var utrolig koselig. Vi er seriøst beste gruppe.

Fikk til og med tatt bilde av gruppen også 😍 det er 3 personer som mangler da, men fikk med de fleste på middag.

Vi er en så god gruppe som trives veldig godt sammen. Vi hjelper hverandre istedenfor å bryte hverandre ned som ofte kan skje på et sånn studie.

Nå er jeg på hytta i Sverige og tar livet helt med ro. Vi skal egentlig bare slappe av og kose oss, skal selvfølgelig lese litt av og til men, blir for det meste avslapping. På søndag skal vi ta danskebåten med familien og jeg gleder meg veldig, selv om det bare er "danskebåten" så er det litt gøy å komme seg litt bort.

Sånn btw, pueblo har verdens beste mojito 😍

Håper dere får en fin fredag i morgen 😊

Endelig ferdig

Håper alle har hatt en fin start på påskeferien sin. Jeg har dessverre ikke fått påskeferie enda, for her i Polen får man ikke ferie før på onsdag, noe som suger for jeg er såå klar for ferie.

Idag hadde vi deleksamen i fysiologi og den gikk ganske greit, deilig å få påskeferie med en sånn følelse. Er det noe lærerne her nede er flink til, så er det å rette prøve noe de er raske på. Deleksamen var levert 09:30 og var ferdig retts 16.30 idag. Syns det er ganske bra jobba. Litt annerledes enn det det er i Norge for å si det sånn, kan jo ta opp til 3 uker der.

Etter deleksamen dro vi for å trene også var det tilbake til skolen for å ha indre medisin. Idag hadde vi den psykologiske delen av pasient og lege forhold. Selv om mesteparten av timen besto av hvordan man ikke skulle være, istedenfor for å vise oss hvordan man skulle være, syntes det var litt rart egentlig men. Det var gøy uansett. Indre medisin er egentlig alltid gøy.

Martin og Alexander måtte ha rollespill. Noe som faktisk er ganske vanskelig for vi kan ganske litt om sykdommer og hvordan man skal diagnostisere pasienter enda. Det var gøy å høre på da. Haha.

Måtte få med bilde av noen av jentene i klassen. Fra venstre så er det Ada, Meg, Elise og Elin

I morgen har vi kun Polsk og ett valgfag, også har gruppa vår bestemt seg for å spise middag sammen som en liten avslutning før påsken.

Onsdag reiser vi endelig hjem også drar vi rett på hytta vår i Sverige. Gleder meg masse til å se familien igjen, føles som en evighet siden.

Håper alle får en fin uke.

Hva skal du gjøre i påskeferien?

Min første pasient

Heihei og god onsdag.

Idag hadde jeg min aller første pasient, å fy så gøy det var. Vi hadde introduksjon til pediatri hvor vi lærer om hvordan man skal ta fysiske undersøkelse på barn, for barn er faktisk ganske forskjellig fra voksene. Noen eksempler er at de har høyere hjerte rytme og puster mye raskere enn voksene mennesker gjør, og det er veldig viktig å vite disse forskjellene hvis ikke kan man tro at barnet er syk. Det faktisk helt normalt at en unge på 2 år har mye raskere hjerterytme enn en på 18 år.

Det som også er viktig å notere seg når det gjelder små barn er når de for eksempel begynner å sitte, krabbe, stå osv, for hvis en unge er 1 år å fortsatt ikke klarer å sitte oppreist selv kan det være noe patologisk liggende bak.

Idag som sagt hadde vi vår første pasient, først var det en litt sjenert unge på 14 mnd, læreren vår skulle vise oss hva som var normalt for en 14 mnd gammel unge å kunne gjøre, som å ta tak i en penn, gå fra ett sted til et annet og si noen få ord. Vi hadde i tillegg en eldre gutt hvor vi målte hjerterytmen og pusterytmen hans, den var helt normal og fin.

Det er dager som denne det er ekstra gøy å være medisinstudent, for da ser man hva man jobber for hver dag. Det blir jo veldig ensformig å bare sitte å lese teori dagen lang, så det gøy å få lov til å gjøre noe praktisk av og til.

Håper dere får en fin onsdag. Har hørt det er fint vær i Oslo idag så dere får nyte finværet.

Kan det bli bedre enn dette?

Fredag var virkelig en så fin dag, det var forsåvidt lørdag også. Men som jeg skrev i forrige innlegg så skulle jeg i bursdag på fredag med hele jentegjengen her nede og det var virkelig en fin kveld. Bursdagsbarnet hadde ordnet opp med tapas og hadde virkelig gjort det fint og koselig. Jeg tror faktisk det var første gang det kun var oss jentene sammen siden vi begynte her. Vi er en god og blandet gjeng som har det utrolig koselig sammen. Planen var egentlig å dra ut etter bursdagen, men satt bare så snakket til 02.30 om natten med de som var igjen, så du kan tro jeg koste meg.

Helje poserer stolt med Fritz, kaninen til Sofie.

Bursdagsbarnet som var veldig fornøyd med gavene hun fikk.

Her har vi alle jentene, bortsett fra bursdagsbarnet da. Så utrolig fin gjeng!

I går var det seriøst 23 grader her, og man fikk virkelig følelsen av sommer selv om det bare varte en dag. Kan ikke huske sist jeg gikk i skjørt 1.april liksom??!! Vi bestemte oss for å gå til gamlebyen å spise lunsj, så da gikk Erlend, Elise, Martin og jeg ned for å møte Jessica. Vi vandret først litt rundt i byen, også satt vi oss på "potetstedet" som vi kaller det. Utrolig god bakt potet der med MASSE fyll. Nam.

Men nå må jeg starte dagen, har mye skole på planen idag. Håper alle får en fin søndag.

Hva har du gjort i helgen?