Første overstått

Da var endelig første farmakologi deleksamen ferdig. Vi måtte opp 07.00 idag for å være på skolen 08.00 på skolen å ta deleksamen, å det var jammen meg hardt skal jeg si det. Det er lenge siden jeg har stått opp så tidlig på en lørdag, og jeg føler egentlig at hele helgen er ødelagt. Da vi kom hjem var vi så slitne at vi ble liggende på sofaen i 4 timer å bare gjøre minst mulig, men så fikk vi litt dårlig samvittighet og klarte å dra oss på trening, som var utrolig deilig. 

Når det gjelder deleksamen så tror jeg den gikk bra, hvertfall ut i fra det jeg har snakket med andre, men man kan aldri være sikker før det står svart på hvitt at man har stått. I år har skolen enda høyere krav til oss, og vi må stå alle deleksamene, det vil si 60% på de 4 vi har gjennom året og hvis vi ikke står de må vi ta de på nytt igjen 3 mnd seinere, så det er relativt stressende og man føler man må lese sykt mye bare for å klare å få en ståkarakter. Ikke bare er det det at man må få 60% på prøvene men prøvene er også helt sykt detaljerte, du må kunne alt til den minste lille detalj for å kunne ta riktig svar. Så kryss fingre og alt dere har for at vi klarte oss! 

Nå er det pathomoprh (sykdomslære) for alle penga! Siden det har vært mye farmalesing de siste to ukene, er vi litt bakpå når det gjelder det så vi må lese masse de neste dagene for å komme på riktig kjør igjen. Vi har heldigvis kun en liten eksamen til før jul, og det gjør at vi kan slappe “litt” mer av og ha en vanlig hverdag med lesing til hver time istedenfor å lese til en prøve.

Ha en fin lørdagskveld, så snakkes vi plutselig igjen. 

Første operasjon

Hei, og god torsdag. 

Jeg må bare innom å fortelle at i dag var Elise, Martin og jeg på vår første thorax operasjon, og det var helt sykt! 

Det var en 71 år gammel mann som hadde fått lungekreft i høyre lunge, som skulle ha en “non-invasive” operasjon, hvor de skulle fjerne øvre del av lungen der kreften var plassert. 

Det startet med at vi byttet klær til “scrubs” som alle måtte ha på seg som skulle være inne på operasjonsrommet. Deretter måtte vi sprite oss og var klar for å gå inn på operasjonsstua. Det var 2 kirurger og 2 anestesiologer + 2 kirurgisykepleiere, så dere kan tenke dere det var ganske fult der inne fra før av, også kommer det i tillegg 4 medisinstudenter som skal være med å se på operasjonen. Vi ble plassert i et hjørne hvor vi hadde ganske bra utsikt over selve operasjonen. Legen var veldig flink til å forklare hva han gjorde gjennom hele operasjonen. Det var i tillegg en komplikasjon som førte til en ganske stor blødning som gjorde at kirurgene måtte åpne brystet ganske mye mer enn det som var planlagt for å stoppe blødningen. Legene beholdt roen, men det ble selvfølgelig litt mer hektisk enn det de hadde planlagt. Etter at de fikk stoppet blødningen, startet de å skjære ut delen av lungen. Vi fire sto der med store øyne og var i ekstase over hva vi fikk være med på. Ingen av oss ville gå, men som regel varer sånne operasjoner 3-4 timer, muligens lengre hvis det er komplikasjoner underveis, så etter 2,5 måtte vi desverre forlate operasjonen selvom de ikke var ferdige. En utrolig spennende og interessant første operasjon, og jeg gleder meg masse til neste gang vi får være med. 

Her er vi rett etter operasjonen: 

 

Vi har Farmakologi deleksamen på lørdag, så vi sitter så og si hele dagen å leser. Vi må ha 60% på alle deleksamenene, og det gjør at tredje året er ekstra stressende. 

Håper alle får en litt fin helg.