Fine, fine Norge!

Heihei og god Torsdag. Da var vi på vei hjem tilbake til Oslo og tar farvel med Bodø for denne gang. Det har vært en helt fantastisk tur og vi har gjort så utrolig mye forskjellig disse dagene.

På fredag hadde vi et uoffisielt intervju med en lege for å se an muligheten for å jobbe som medisinstudent med lisens til neste sommer. Etterpå dro vi på fjelltur som varte to-tre timer, forså å dra på grilling hos foreldrene til Fredrik. Det var en kjempe fin dag, med både aktivitet og mye mat.

På lørdag var vi klare for langtur. Vi sto opp 07.30 for å være klare til å reise 08.00. Det ble frokost i bilen og vi kjørte innover mot Svartisen som er en av Norges største isbreer.  Vi måtte kjøre til en parkeringsplass, ta båt over til andre siden av fjorden forså å sykle inn mot isen. Den siste delen måtte vi gå til fots da det kun var glatt stein helt opp til isbreen. Vi fant ut at iløpet av det siste året har isen smeltet hele 140 meter!! Det er sykt. Fikk helt sjokk da jeg hørte det. Global oppvarming er så virkelig at de som ikke tror på det må både være døve og blinde.

Videre dro vi til den sykeste trappa jeg har gått i, Fykantrappa. Den var så sykt bratt at jeg fikk faktisk kjenne ordentlig på høydeskrekken noe jeg egentlig ikke trodde jeg hadde. Det var 1129 trappetrinn som føltes ut som var plassert i 90 grader rett oppover. Da vi kom på toppen så var det den sykeste utsikten og det var såå verdt den lille høydeskrekken jeg fikk kjenne på. Bare se så fint:

Etter dette stoppet vi innom et sted for å bade, jeg feiga ut da jeg kjente at jeg begynte å få litt vondt i halsen men gutta stupte ut i det iskalde vannet. Veldig glad jeg droppa det når de sa hvor kaldt det var. Deretter dro vi hjem og avslutten dagen med en liten fest.

Det var en helt fantastisk tur og vi storkoste oss hele gjengen!

I think I’m gonna like it here

Hei og god natt!

Da har vi endelig kommet frem til Bodø etter en lang jobbdag. Vi landet i 19-tiden og der sto Fredrik og Anne-Marit som velkomstkomite og mottok oss med skiltet «Herr og fru Bergersen Kinstad». De er så søte!

Vi har egentlig ikke gjort så mye enn å spise pizza og oppdatere hverandre om den siste måneden i livene våre.

De neste dagene skal vi gå masse turer, spise mye god mat og bare kose oss. Både Martin og jeg stortrives i Bodø og vi håper virkelig at vi kan tilbringe mer tid her den nesten tiden og spesielt til neste sommer.

Jeg skal prøve å oppdatere dere litt etterhvert, og ta noen fine bilder fra fjellturene vi skal gå. Vi krysser fingrene for fint vær, og fine forhold!

Slenger med et lite bilde fra sist vi var her:

Har du vært i Bodø før?

-Aurora

Dagens treningsøkt

Hei.

Tenkte å stikke en kort tur innom for å legge ut gårsdagens treningsøkt. Det var en effektiv intervalløkt som var relativt slitsom, men det er det som er digg med intervalløkter, man tar seg helt ut over en kort periode og kroppen får kjørt seg skikkelig, men man har en utrolig god følelse etterpå.

Dagens WOD:

3 runder, hver runde på tid:

12 hang power snatch/hang power clean 35/30kg 

15 pull-ups

Løping i 2 minutter

 

Ellers har jeg jobbet i dag og det har vært en relativt hektisk dag på jobb så kjenner det blir godt å komme hjem nå. Etter jobb skal jeg fylle på vipper og så reiser jeg og Martin til Lars-Eirik og Trine for å hilse på de og lille Ella, tantebarnet mitt.

Jeg må også pakke i kveld siden jeg og Martin reiser til Bodø i morgen rett etter jobb og blir der til neste onsdag. Endelig får vi litt ferie igjen, så det gleder jeg meg veldig til.

-Har dere noen planer til helgen?

-Aurora

Jobb og skolefri

Da var endelig nattevakt-helgen over for denne gang og jeg er klar for å komme tilbake til min normale døgnrytme igjen. Nå er jo forsåvidt klokken 01.30 så det går ikke så veldig bra, men får komme meg tidlig opp i morgen sånn at jeg blir trøtt til kvelden igjen.

I dag har jeg tilbragt så og si hele dagen sammen Frida og Vegard. Det er alltid så koselig å være hos de og jeg føler meg så hjemme hver gang jeg er hos dem. Martin jobbet kveldsvakt men han tok en tur innom etter jobb for å hilse på.

Vi lagde kyllingsalat, skoleboller og bare koste oss skikkelig denne mandags ettermiddagen. Det var så deilig å bare være der, se på søppel-TV og bare ligge å snakke om alt og ingenting.

I dag kom jo som tidligere nevnt intervjuet om hvordan jeg opplever det å være student i Gdansk og Polen. Her er linken til dere som er interessert i det:

https://studenttorget.no/index.php?show=4676&expand=3796%2C3929%2C3930%2C4676&artikkelid=19889

Nå får jeg prøve å sove så jeg ikke er helt død i morgen tidlig.

Er det flere som sliter med å komme tilbake til normal døgnrytme etter nattevakter?

-Aurora

Jobbhelg

Hei fininger.

Nå sitter jeg på nattevakt og blogger litt mellom slagene. Jeg har hatt nattevakt hele helgen og merker at det skal bli godt å få tilbake en normal døgnrytme igjen. Må si at jeg absolutt ikke er et nattmenneske for jeg klarer hverken å sove lenge på dagen etter jobb og blir fort trøtt på natten når jeg jobber, så det skal bli godt å begynne med dag og kveldsvakter igjen.

Det positive med nattevakter er at det er utrolig lærerikt fordi man har mye mer ansvar mtp at vi er 3 stk på jobb og har flere pasienter pr.person og får gjøre litt diverse ting man ellers ikke får gjøre på dagen. Jeg tar mange blodprøver, har ansvar for drikke og diurese, tar blodsukker, sjekker nefrostomikateter mm.

Jeg jobber på verdens beste avdeling, det må jeg virkelig si! Alle er så utrolig hyggelig og imøtekommende og gleder meg alltid til å komme på jobb.

Over til noe helt annet: Jeg tenkte å poste dagens treningsøkt som jeg trente før jobb i dag. Jeg orket ikke å trene så mye kondisjon, men det ble en fin beinøkt med litt mage på slutten.

Bein:

5×5 – knebøy 50kg

10×3 – romensk utfall

12X3 – frontbøy med 16kg kettlebell

Mage:

3 runder med

50 sekunder planke

30 ab-mat sit-ups

20 side-crunches med 10kg kettlebell

Jeg har helt glemt å si at jeg er ukas utenlands student på studenttorget.no denne uka. Der forteller jeg litt om det å være student i Polen, og hvordan hverdagen generelt er i Gdansk.

Poster link i morgen.

Slenger med et gammelt bilde fra første året som medisinstudent. Veldig rart å se meg selv med brunt hår igjen, Personlig syns jeg at jeg kler blondt hår mye bedre.

Hva syns dere? Blondt eller brunt hår?

-Aurora

 

Det perfekte utdrikningslaget

Hei.

Tenkte jeg skulle fortelle litt om utdrikningslaget mitt siden jeg egentlig ikke har snakket så mye om det eller generelt snakket så mye om bryllupet i det hele tatt.

Jeg hadde jo utdrikningslag en uke før vi reiste ned til Malta så jeg var bomsikker på at det kom til å bli i Malta da de drøya det såpass lenge og jeg var egentlig ganske deppa siden jeg ikke skjønte hvordan det skulle bli tid til det der nede. Jeg er en sånn person som fort kan bli stressa når jeg ikke har kontroll på ting selv, så da tar ofte følelsene overtaket.

Dagen startet faktisk ganske dårlig siden jeg ventet bare på at de skulle komme og overraske meg men tiden gikk og klokka ble 9 også ble den 10, og jeg satt egentlig bare å tenkte: okei, kanskje de kommer neste time.. men så kom de aldri og jeg ble bare mer og mer lei meg. Samme morgen våknet jeg med ganske stor allergi-reaksjon i ansiktet og følte jeg måtte på apoteket og kjøpe øyedråper og litt av hvert, så jeg satt meg i bilen sammen med Martin (som visste alt). Jeg hadde akkurat kjørt ut av parkeringshuset så ser jeg plutselig Anne-Line løpe foran bilen. På dette tidpunktet var jeg 100% sikker på at det ikke ble noe av siden klokka hadde bikka 12 så jeg fikk faktisk litt sjokk og begynte bare å gråte med en gang. Så kom alle jentene løpende mot meg og det var starten på en av de beste dagene i mitt liv.

De tok på meg blindfold og geleidet meg til togstasjonen hvor vi tok toget inn til Oslo. De hadde lagd bingobrett med forskjellige utfordringer som måtte gjennomføres, og hvis man fikk 4 på rad så kunne de bestemme en ting jeg måtte gjøre og det ble en del pinlige utfordringer for å si det sånn.

De hadde bokket KOK som er en liten brygge med badstue som ligger rett foran operaen. De hadde også leid inn en massør som masserte meg i 1 time mens de andre badet og koste seg. Det var så utrolig deilig og utrolig koselig så kan virkelig anbefale alle å leie en sånn for det var utrolig morsomt.

 

Vi var jo såå heldige med været, det var jo 30 grader og så deilig og varmt.

Etter vi hadde vært der i 2 timer så var det tid for å gå videre. Emma og Anne-Marit som var mine forlovere hadde lagd en rebusløype hvor de hadde gått inn i mange butikker og lagt igjen konvolutter med forskjellige hint til hvor vi skulle gå videre som jeg måtte gjette. Vi endte opp på en Airbnb som de hadde leid for dagen hvor det ble pølser og litt avslapping.

Deretter bar det videre til Emma med Karaoketaxi. Utrolig gøy!!! Når vi kom frem til Emma hadde hun og Anne-Marit ordnet og gjort det helt fantastisk fint! De hadde bestilt pizza, bakt muffins og det så bare helt nydelig ut. Der storkoste vi oss med pakkelek, dansing og bare hadde det kjempe gøy.

Processed with VSCO with a5 preset

Da klokken ble rundt 23.30 bestemte vi oss for å dra ut og vi dro på Heidi’s – egentlig kun fordi jeg aldri hadde vært der og fordi vi var i skikkelig danse humør.

Det var en helt fantastisk dag og jeg er evig takknemlig til mine forlovere og bestevenner, men også til alle mine gode venner som var med og gjorde dagen til en så sinnsykt bra dag! Dere er best.

 

Har du hatt, eller vært i utdrikningslag denne sommeren?

 

-Aurora

Sa noen sommer?

Er det sant at det er 8.august allerede? føler sommeren har flydd forbi i en rasende fart og jeg vil at tiden bare skal stå stille! Nå har jo jeg ferie frem til 1.oktober så sommeren er ikke heelt over for min del, men det begynner jo å bli kjøligere og man merker at det er august og at høste sniker seg sakte men sikkert frem.

Jeg føler egentlig ikke at jeg har gjort noe annet enn å jobbe denne sommeren (som de siste tre somrene) bortsett fra da vi var i Malta.. ja vi har ferie men det er kun ferie fra skolen og ikke ferieferie i den forstand at vi har fri.

Jeg skal jobbe natt hele helgen, så gleder meg ikke sånn veldig til fredagen denne uka heller kjenner jeg.. meen det er penger, og penger kommer alltid godt med som student.

I går etter jobb dro jeg og Martin til Anne-Line (storesøsteren til Martin). Vi dro først for å spise på Lorry’s, forså å ta et champagne glass og litt GT hjemme hos henne. Det var så koselig og vi koser oss alltid så mye når vi er sammen. Hun har akkurat bestilt tur til Gdansk faktisk og skal være hos oss i 5 hele dager! DET blir koselig det.

Ellers har jeg akkurat kommet hjem fra trening, kjørte en fin rygg og mage økt som CrossFit linchpin hadde lagt ut for en stund siden.

Kjørte først 5X5 med markløft forså og ta en kort WOD med løping, KB swings og pull-ups også avsluttet jeg med en liten mageøkt. Det er utrolig deilig å ha treningssenter så nærme, det gjør at det ikke er så vanskelig å komme seg på trening.

Nå skal jeg se om jeg finner en koselig film som jeg kan se på og bare nyte resten av fridagen.

 

Er det bare jeg som føler denne sommeren har flydd avgårde?

 

-Aurora